Fórum

7 hozzászólás található a vendégkönyvben

 1. Banka Tamas

  Üdv minden lipicai tartónak és tenyésztőnek!Sokan hallottatok biztos a mostanság aktuális Őshonos pályázatról amibe a lipicai fajta is bele tartozik.A kiírásban az egy évet betöltött nő ivarú egyedek után is már igényelhető a támogatás és az idősebb kancák esetében sem kell más csak annyi ,hogy az egyesület igazolást adjon arról ,mely kancákkal tagja az illető tenyésztő.A mi egyesületünk ezt azonban másképp értelmezi ,mert csak az 1.és 2. osztályú kancák,valamint a 3.évet betöltött egyedeknek adja ki az igazolást.Persze én is értem,hogy muszáj lenne szelektálni de ez a pályázat nem erről szól?????Szerintem aki 3.osztályú kancát tart és nem jut hozzá az Uniós pénzhez még inkább fedezteti fogja a kancáit ,mert másból nem jut egy kis bevételhez csak a csikóból ,ami egyébként egyáltalán nem biztos ,hogy rosszabb mint egy 1.osztályú kanca utóda.Én azt látom amíg nem lesz a kancáknál is egy alap, hogy vagy kocsiban vagy nyereg alatt ki legyenek próbálva addig nem beszélhetünk minőségi lótenyésztésről.Nem értem miért sajnálja az egyesületünk ezt a kis pénzt a tagoktól? Hol olvasható a tenyésztési szabályzatban ezen kitétel, hogy csak az 1. illetve 2. osztályú kanca támogatható? Ráadásul nem az egyesület pénzéről beszélünk hanem egy úniós forrásról amelyre biztosított a keret.
  Miért nem volt erről valamiféle tájékoztató fórum, vagy egy közgyűlés ahol pontos információkat kaphattunk volna?????? Remélem kérdéseimre valaki fog reagálni. Banka Tamás

  • Banka Tamas

   Úgy látom nem sokunkat foglalkoztat a lipicai fajta!!!!Miért is van fenntartva ez a honlap ,ha még a tisztség viselőink sem nézegetik?Vagy nézegetik de nem hajlandóak vitába szállni?Persze az idő nekik dolgozik és inkább kitartanak a berögzött gondolatuk mellett mintsem kiállnának a tenyésztőkért és hozzá segítenének mindenkit az Uniós forráshoz aki lipicait tart.Ez nem mard szó nélkül a soron következő közgyűlésen.Szerintem.Jó éjt mindenkinek!

 2. Bartos György

  Szívesen látnám a 2015-s lajosmizsei ménszemlén felvezetett ménjelöltekről készült fotókat.

 3. Kósa Benjámin

  Napok óta figyelem ki kezdi a “táncot” de senki?:-( Bízom benne akit érdekel ez a fajta használni fogja a fórumot és szakmai alapokon de minden oldalról hasznos hozzászólások lesznek.Merni kell véleményt mondani jót is rosszat ha a lovat- A LIPICAIT- szolgálja.Remélem sok kérdés felvetés lesz és az arra illetékesek meg is válaszolják.HASZNOS legyen az oldal lehetőleg névvel ne a sárdobálás oldala legyen névtelenül. Köszönettel tisztelettel Kósa Benjámin:-)

  • zsuzsa

   Kedves Mindenki!

   Aki szeretne fórumozni, de nem tud, kérem hívjon fel, hogy a hibákat javíttatni tudjam.
   Tóth Zsuzsanna 30/311-4808

   Köszönöm,

   zs

 4. zsuzsa

  Végre!! :-)

 5. Füst Gizi

  Működik a Fórum!

Vélemény, hozzászólás?

Amennyiben Ön még nem regisztrált tagunk, kérjük regisztráljon!